Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

WFM Nacht

00:00 07:00


Problemen met afspelen?
Gebruik een andere browser of
klik hier

Problemen met afspelen?
klik hier

Now on air

WFM Nacht

00:00 07:00

Background

Onderweg naar een duurzame samenleving

Geschreven door op 18-11-2018

Op bezoek bij Kamp C directeur Peter-Paul Van den Berg

 

Onze reporter interviewde onlangs Peter Paul Van den Berg, directeur bij Kamp C. Samen met auteur Dirk Bijl publiceerde Peter-Paul in september 2018 het tweeluik boek ‘In transitie’.

In een exclusief interview aan WFM vertelt Peter-Paul zijn visie over de weg naar een duurzame samenleving, met centraal de gedachte van een circulair economisch model. Ons huidig economisch model ‘plundert’ grondstoffen uit onze aarde leeg, en we creëren een enorme afvalberg waarin heel wat waardevolle materialen en energiestoffen verloren gaan. Het kan zeker anders. Peter-Paul legt uit…

Herbeluister hier het integrale interview

————-

‘In transitie’ – het tweeluik boek:

  • ‘In transitie: onderweg naar een duurzame samenleving’ is geschreven als een persoonlijke ondekkingsgids. Aan de hand van gids Peter-Paul van den Berg onderzoekt auteur Dik Bijl de betekenis van duurzaamheid voor de toekomst van onze wereld. Hij doet tijdens de reis niet alleen kennis op, maar verandert daarbij ook zijn eigen gedrag. Dit zeer toegankelijke boek is geschreven voor een breed publiek.
  • ‘In transitie: duurzaamheid en innovatie in de bouw’ is het tweede boek uit dit tweeluik. De bouwsector loopt nog fors achter als het gaat om de transitie naar duurzaamheid en is daarnaast ook weinig innovatief. Via de zeven pijlers van het circulair bouwen kan de bouwsector zich omvormen van een ‘vervuiler en verspiller’ naar een koploper in duurzaamheid en innovatie. Het circulair bouwen wordt de komende jaren in de praktijk gedemonstreerd met het ontwikkelen van het eerste circulair gebouwde bedrijventerrein in Vlaanderen. Dit tweede boek is primair geschreven voor hen die werkzaam zijn in de bouwsector.

 

 

 

 

 

 


Meningen van de lezer

Laat een antwoord achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder